Kantoren: Ecare

Voor Ecare te Enschede, een software ontwikkelingsbedrijf voor de zorgsector, hebben wij het ontwerp en de realisering van het kantoorgebouw aan het Capitool verzorgd. Na een ontwerpfase van ruim één jaar in bouwteamverband werd begin 2019 gestart met de bouw en in maart 2020 werd het gebouw opgeleverd.

Voor het klimaat hebben we gekozen voor een VRF R2 systeem, waarmee we via warmtepompen het gebouw van een basisverwarming voorzien door middel van vloerverwarming. Middels een luchtbehandelingssysteem kan men de gewenste temperatuur per ruimte instellen en kan worden bijverwarmd of gekoeld.

Er is veel aandacht besteed aan de verlichting. Dit heeft geleid tot een plan met algemene verlichting, aangevuld met functionele verlichting op de werkplekken en esthetische verlichting in de ontvangstruimten.

Het gebouw werd tevens voorzien van de benodigde data-aansluitingen, brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, slagboom, sanitair, water- en brandbestrijdingsinstallaties, riolering en zonnepanelen.