Energieplan

Voor het realiseren van de elektrische installatie is het noodzakelijk vooraf een inventarisatie te maken van de energiebehoefte verdeeld over het gebouw. Deze energiebehoefte zo efficiƫnt mogelijk verdelen over de verschillende verdeelkasten en de keuze voor de aansluiting op het openbaar net kan veel geld besparen. Bij uitbreiding kunnen wij een opname maken van het huidige gebruik door het (tijdelijk) plaatsen van speciale meetapparatuur, welke de energie afname op ieder moment van de dag weergeeft in een grafiek.

Naast de elektrische energie voor apparaten en verlichting is er ook energie nodig voor de klimaatinstallatie. Gebruik van duurzame CV-installaties, indirect gestookte heaters, pelletkachels, direct gestookte heaters of waterpompen behoren tot de mogelijkheden. Voor de juiste keuze is een goed advies zeer belangrijk.

Voor beperken van energieafname kan ook toepassing van duurzame energie door PV-panelen of windmolens een oplossing zijn. Installatie Experts kan hierbij de nodige plannen opstellen en zorgen voor de juiste aansluitingen op het openbaar net.