Beveiligingsinstallatie

Om gebouwen en terreinen goed te kunnen beheren is het noodzakelijk deze te beschermen tegen ongewenste omstandigheden. Vanzelfsprekend is het ook noodzakelijk de aanwezige personen te waarschuwen wanner er gevaar dreigt. Hiervoor kunnen wij vele mogelijkheden toepassen zoals brandmelding, ontruimingsalarm, inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole en technische alarmen. Wij kunnen deze verzorgen van aanleg naar realisatie tot en met de volledige certificering.

 

Ontruimingsalarm

Overeenkomstig de geldende voorschriften voor gebouwen kan een ontruimingsalarminstallatie worden geëist (ook wel brandmeldinstallatie met niet automatische meldingen genoemd). Deze wordt opgebouwd met handbrandmelders. Na het indrukken worden door het gehele gebouw zogenaamde slow-whoops ingeschakeld als teken dat het gebouw direct verlaten moet worden naar een van te voren afgesproken verzamelplek.

 

Brandmelding

In sommige gevallen vereisen de geldende voorschriften een automatische brandmelding met behulp van automatische melders (meerdere uitvoeringen verkrijgbaar) welke een brand kan waarnemen of al een waarneming kan doen wanneer er nog sprake is van rookontwikkeling bij een beginnende brand. Na detectie van een brand kan een luidalarm als bij een ontruimingsalarm worden gegenereerd of een stil alarm naar bijvoorbeeld een smartphone of (P)ersonen (Z)oek (I)nstallatie plaatsvinden. Ook kan een automatische doormelding naar de regionale meldkamer van de brandweer (RAC) een vereiste zijn of is een doormelding naar een andere meldkamer (PAC), gecombineerd met andere meldingen, mogelijk. Een brandmeldinstallatie kan ook worden vereist door de assurantiemaatschappij.

  

Inbraakbeveiliging

Helaas zijn de maatschappelijke omstandigheden zodanig dat er continu personen op zoek zijn naar een geschikte mogelijkheid om goederen of andere bezittingen te kunnen ontvreemden. Ook kan het plegen van vernieling een aanleiding zijn om gebouwen en terreinen te betreden wanneer dit niet gewenst is. Om te voorkomen dat uw gebouw of terrein een gemakkelijk doelwit is, kan deze het beste worden voorzien van een beveiligingsinstallatie met automatische melders en doormelding naar een PAC of smartphone, zodat ongewenste acties onmiddellijk worden gemeld.

 

Camerabewaking

Met camerabewaking kan de bewaking worden versterkt. Door opnames continu vast te leggen op een recorder kunnen gebeurtenissen ook achteraf worden aanschouwd. Camerabewaking gecombineerd met inbraakbeveiliging geeft tevens een prima uitgangspunt om zeer adrem te reageren bij ongewenste situaties. Bij controle van een inbraakalarm door middel van camerabewaking (bijvoorbeeld via de smartphone) kan direct de politie worden ingeschakeld, een zogenaamde heterdaad situatie.

 

Toegangscontrole

Om ongenode gasten niet binnen te laten terwijl uw bedrijf wel is geopend of om te kunnen bepalen welke personen toegang hebben tot bepaalde ruimten of gebieden is een toegangscontrole een uitstekende mogelijkheid. Door vooraf personen te autoriseren kunt u vooraf aangeven wie wel of geen toegang heeft.

 

Technische alarmen

Met behulp van technische alarmen kan veel overlast worden voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn water op vloer alarm in kelders en bij overstromende afvoerputten, hoog temperatuur alarm bij bijvoorbeeld koel- en vriescellen en een gasalarm. Technisch alarmen zijn maatwerk en worden per situatie verwezenlijkt.