Koning Willem III kazerne

Op de Koning Willem III kazerne te Apeldoorn wordt het lesgebouw voor het Opleidings-, trainings- en kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee gerenoveerd.

Het is de laatste grote renovatie na de start hiervan in 2006. Het gerenoveerde gebouw gaat plaats bieden aan in totaal 800 tot 1200 personen. Naast de leslokalen wordt er ook een bibliotheek, een collegezaal, een open leercentrum en aanverwante ruimten als bijvoorbeeld een ondergrondse parkeergarage voor 200 auto’s gevestigd.

De renovatie is eind 2017 gestart en zal naar verwachting maart 2020 worden opgeleverd. Installatie Expert verzorgt hiervoor de complete elektrotechnische installaties voor alle apparaten en toestellen, verlichtingsinstallatie, brandmelding, data-bekabeling, intercom- en toegangsbeveiligingssysteem.

Het lesgebouw bestaat uit drie losse gebouwen welke door middel van een glazen overkapping, het Atrium, met elkaar worden verbonden. Het gebouw is licht, heeft veel glas en er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo beschikt het dak over zonnecellen en wordt er een ijsbuffer aangelegd waarmee het gebouw in de winter wordt verwarmd.