Kantoorgebouw Ecare opgeleverd

Ecare helpt zorgorganisaties in de wijk-, woon- en gehandicaptenzorg door het bouwen van slimme ondersteunende software oplossingen te creëren en te implementeren.

Voor deze organisatie verzorgde Installatie Experts zowel het ontwerp als de uitvoering van alle technische installaties in het nieuwe kantoorgebouw.

Voor het klimaat hebben we gekozen voor een VRF R2 systeem. Via warmtepompen wordt het gebouw van een basisverwarming voorzien door middel van vloerverwarming. Middels een luchtbehandelingssysteem kan men de gewenste temperatuur per ruimte instellen en kan worden bijverwarmd dan wel gekoeld.

Aan de verlichting van het gebouw is veel aandacht besteed. Dit heeft geleid tot een plan met algemene verlichting aangevuld met verlichting op de werkplekken en esthetische kwaliteiten in de ontvangstruimten.

Het gebouw werd tevens voorzien van de benodigde data-aansluitingen, brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, slagboom, sanitair, water- en brandbestrijdingsinstallaties, riolering en zonnepanelen.

Na een voorbereiding van ongeveer 2 jaar in bouwteamverband werd medio 2019 gestart met de bouw en in maart 2020 werd het gebouw opgeleverd.